2013. szeptember 24., kedd

Miért is?

...csak úgy hirtelen:-)



Ez egy hirtelen felindultságból, elkövetett blog...mert a KalóriaBázis fórumozóinak szerettem volna egy bővebb terjedelmű leírással bemutatkozni, csak nem vitt rá a lélek, hogy rájuk zúdítsam.
Így nagy hirtelen jött ez a blog ötlet, de sajnos se a fórumhoz, se ehhez nincs elegendő időm. Ami akad azt szinte kalóriaszámolgatásokkal töltöm:-) Mondom,  "matekgyenge" voltam mindig.:-)

Pedig azon szerencsések közé tartozom, akik otthon bíbelődhetnek egyéb teendőik mellett ezzel a kalóriaszámolós témával, el tudom képzelni, hogy az eljáróknak mennyivel nehezebb.

Mivel rendszeresen főzök, több-kevesebb főre, most igyekszem mindent kimérni, kiszámolni, és szép lassan kialakul a kép, mit is érdemes, és mit nem.

Menet közben nagyon sok  mondandóm akadna, amit lassanként csak lejegyzek majd.Mert úgy gondoltam, akár lesz olvasó, akár nem,  megpróbálom működtetni ez a blogot, ha már a  hirtelen :-) így hozta.

Természetesen a  fogyókúra a fő téma, és minden, ami hozzá kapcsolódik, sütés-főzés, néha egy-egy recept,  kevésbé ismert, vagy hétköznapi ételek diétás verzióban, egészség, mozgás...

Amit a magam részéről még fontosnak tartok, az, hogy igyekszem olyan összetevőket használni, amiket eddig is használtunk, és nem akarok "elmenni" se luxus kategóriába, se távoli vizekre, hogy pontosítsak, nem szeretnék nagyon "országidegen" alapanyagokat felhasználni.
Nem kifejezetten azért, mert azok mind horror áron kaphatóak, és csak helyenként az országban, hanem azért, mert a megoldást, meg kellene találni a szomszéd Mari néninek is, aki úgy élte le élete javát , hogy a disznóvágás után amíg benne tartott, adta a koleszterint magának, aztán meg a zsíros deszka, mert már csak az maradt, na meg a kerti termések, hogy jó is legyen azért:-)) aztán az olcsó, kiadós házi tészták kerültek sorra, zsírral, vastag tehéntejjel, tejföllel...
Mari néni a korpát a disznónak adta, és gőze sincs mi az a nyírfacukor, szebbik nevén  meg ne is említsük. Nem fog elmenni a bioboltba, hogy ilyet vegyen, de elmegy lehet a Tescoba akciós kristálycukorért, hogy azzal főzze be a gyümölcsöt télire...
És akkor ezen a vonalon továbbhaladva egész hosszan a lehetne taglalni a témát.
Talán majd meg is teszem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése