Aztán elhíresült egy bögrés változat is.
Ez a mostani ebből fakad, kicsit átírva, piteformában sütve.
20 dkg alma- ezt lereszeltem, egy 23cm-es piteformába terítettem, lefedve mikróztam 5 percig
száraz anyagok:
3 ek. darált mák
2 ek liszt
reszelt citromhéj
késhegynyi szódabikarbóna- ezeket összekevertem
nedves anyagok:
1 tojás
7 db cukormentes édesítő tabletta (vagy 2-3 ek cukor-féleség)
1 kisebb ek. olaj
6,5 dkg natúr joghurt- ezeket is összekevertem
fahéj a tetejére
A száraz és nedves anyagokat összekevertem, rákanalaztam a megsült almára. Lefedve 3 percig sült a mikróban. Kicsit hűtöttem, majd kiborítottam, az almát megszórtam fahéjjal.
Mákimádóknak és sietőseknek biztos bejön, könnyű kis süti kerekedett belőle.
Negyed része 6 dkg...tehát ez nem nagycsaládos adag:-) egy-két emberes.
100 gramm tápértéke:
kcal: 156.57
fehérje: 4.43 szénhidrát: 17.68 zsír: 7.72 |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése