2013. október 16., szerda

Almás rágcsa...

...nem jó az elnevezés, mert a rágcsa szerintem ropogós, ez meg nem az. 
Az almától finom puha még másnap is. 





Hozzávalók:
8,5 dkg finomliszt
1,5 cukrozatlan kakaópor
5 dkg kókuszreszelék
5 dkg zabpehely
5 dkg mazsola, beáztatva felaprítva ( lehet több is)
1 tojás
10 dkg tejföl (12%)
20 dkg reszelt alma
fél kávéskanál szódabikarbóna
csipet só
3 szem édesítő tabletta, vagy ízlés szerint, de egyáltalán nincs rá szükség, és mert ezt nem tudtam előre
fél teáskanál nádcukor (sütés előtt szórtam kicsit mindnek a tetejére)

Lereszeljük az almát, nem kell  meghámozni se, minden mással összekeverjük, sütőpapíros tepsire kisebb kanállal halmokat rakunk, picit lenyomkodjuk, tetejüket megszórjuk  kevés nádcukorral, nekem 30 db lett.
10 perc alatt megsültek 200 fokon.

100 gramm tápértéke:
   kcal: 221.36
   fehérje: 5.65
   szénhidrát: 28.78
   zsír: 9.87

Egy darab (15gramm)  tápértéke:
   kcal: 33.2
   fehérje: 0.85
   szénhidrát: 4.32
   zsír: 1.48

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése