A következő változtatásokat végeztem rajta, hogy jobb legyen a kalóriánk:-)
Hozzávalók:
90 dkg nyers brokkoli,
amit sós, fokhagymás, szódabikarbónás(színmegőrzés céljából) vízben nem egészen puhára főztem, majd leszűrtem, lecsepegtettem.
A fasírthoz:
50 dkg darálthús (nekem sertés volt, ez jelentősen rontott a zsír értékén)
6 dkg vízbe áztatott szikkadt kenyér kinyomkodva
1 tojás
1 kis fej reszelt vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors, majoránna,
ezeket összedolgoztam.
A sütőforma aljába nem tettem csak szárazon 1,5 dkg zabpelyhet, hogy felszívja az esetleges nedvességet, amit a főtt brokkoli enged.
Belefektettem a jénaiba a brokkolirózsákat, ezeken a képen jól látszik hogyan, közé raktam a fasírtból készített golyókat.
A tetejére:
45 dkg tejföl(12%)
1 dl tej, (1,5%)
1 tojás,
1 ek kukoricaliszt.
Ezeket összekevertem, és meglocsoltam vele a lerakott brokkolit, fasírtot. Ezután ment a sütőbe. 200 fokon süldögélt nálam egy órácskát, és ilyen lett.
100 gramm tápértéke:
kcal: 138.65 fehérje: 8.76 szénhidrát: 5.37 zsír: 8.93 |
Darált pulykahússal biztos jobb lesz az eredmény, legközelebb ki fogom azzal is próbálni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése